Ett recept från boken Allt i en gryta av Lisa Lemke. Gott med minestrone, det var hundra år sen sist!
4 portioner
200 g parmaskinka, gärna lite tjockare skivor
200 g morot
2 gula lökar
2 stora vitlöksklyftor
1/2 chili
Olivolja
1 1/2 liter hönsbuljong
180 g tunn spaghetti, tex capellini
Salt och svartpeppar
Färsk mynta
Tärna skinkan. Skala och skär moroten i små tärningar, cirka 5 mm stora. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka även chilin. Hetta upp en stor kastrull med olivolja och fräs skinkan, moroten, löken, vitlöken och chilin på medelvärme tills löken är mjuk. Tillsätt buljongen och koka upp. Låt koka i cirka 15 minuter på medelvärme under lock. Bryt spaghettin en gång på längden och lägg ner den i soppan. Låt koka i cirka 3 minuter eller tills pastan är al dente. Smaka av soppan med salt och svartpeppar och servera den toppad med färsk mynta, grovriven eller grovhackad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar