Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

onsdag 23 december 2020

Kolja med grekisk tomatsås, Oliver och potatispuré

Ett recept från Linas matkasse. Skumt med tomatsåsen till, tyckte inte riktigt att det passade ihop.



4 portioner

250 g morötter

Grekisk tomatsås:

1 rödlök 

1/2 tsk timjan

1 frp krossade tomater

1 tsk torkad oregano

1 frp snackoliver

2 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

1 msk tomatpuré 

1 dl vatten

1 tärning kycklingbuljong 

1/2 tsk socker

Svartpeppar 

Salt

Potatispuré:

900 g potatis

2 dl mjölk

2 msk smör

1 tsk salt

Kolja:

600 g koljafilé 

1/2 tsk salt

1 msk olivolja 

Skala, dela och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.

Grekisk tomatsås: finhacka rödlök. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök 1-2 minuter. Tillsätt pressad vitlök, torkad timjan, tomatpuré, krossade tomater, vatten, smulad kycklingbuljong, socker, torkad oregano, lite nymald svartpeppar och snacksoliver. Koka upp och sjud 5-7 minuter. Smaka av med salt.

Grovriv morot och lägg i en skål.

Potatispuré: värm mjölk och smör i en kastrull. Häll bort vattnet från potatiskoket. Mosa potatisen med en elvisp eller potatisstöt och tillsätt mjölkblandningen. Vispa till ett mos. Smaka av med salt. 

Kolja: skär koljafilé i portionsbitar och krydda med salt. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek fisken 2-3 minuter per sida, tills den är klar. 

Servera nystekt koljafilé med grekisk tomatsås, potatispuré och rårivna morötter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar