Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

tisdag 20 mars 2018

Bluecheesesallad

Ett recept från Boken Mannerströms husmanskonster. Enkelt att göra och gott! Men tycker att hälften av dressingen räcker.


4 portioner

Bluecheesedressing:
150 g mögelost, gärna roquefort 
1 dl majonnäs
1 dl créme fraiche
2 msk rödvinsvinäger
Nymald svartpeppar
En nypa cayennepeppar
Ev lite salt

Sallad:
1 pkt bacon
6 skivor dagsgammalt vitt bröd
1 dl valnötter
1 liten rödlök
1 huvud romansallad

Lägg samtliga ingredienser till dressingen i en matberedare (eller använd en stavmixer), mixa dressingen slät och smaka av. Strimla baconet och stek det knaprigt, låt det rinna av på hushållspapper. Skär brödet i tärningar och stek dem frasiga. Rosta nötterna i en torr panna. Skala rödlöken och strimla den fint, skölj salladen och bryt den i grova bitar. Blanda salladen med dressingen precis innan serveringen så att den behåller sin spänst. Toppa med krutonger, bacon och nötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar