Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

fredag 16 mars 2018

Ärtig soppa med viltfräs

Ett recept från boken Hela Sveriges husman. Helt okej vardagsmat, gick snabbt och smidigt att göra.


4 portioner

400 g potatis
1 gul lök
1 1/2 liter vatten
3-4 grönsaksbuljongtärningar
1-2 tsk torkad timjan
1/2 tsk torkad mejram
1 krm kajennpeppar
6 dl kokta kikärter (2 burkar a 400 g)
Rivet skal av 1/2 citron
1 pkt viltskav (240 g)
1 bit grovriven lagrad prästost (ca 60 g)
1 salladslök
Smör till stekning
Salt, svartpeppar

Skala och tärna potatisen. Skala och hacka löken. Fräs löken i en kastrull med 1 msk smör i 1 minut. Tillsätt potatis, vatten och buljongtärningar. Krydda med timjan, mejram och kajennpeppar. Låt koka ca 8 minuter eller tills potatisen är mjuk. Skölj av kikärterna, tillsätt dem i soppan. Mixa hälften av soppan i matberedare eller med stavmixer. Häll tillbaka. Smaka av med rivet citronskal, 2 krm salt och 1 krm peppar. Fräs viltskavet i 1 msk smör. Smaka av med salt och 1 krm peppar. Servera soppan i skålar. Toppa med viltfräset, riven prästost och gärna strimlad salladslök. Rostat eller grillat bröd är gott till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar