Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

torsdag 23 mars 2017

Skomakarlåda

Ett recept från boken Husman av Stefan Ekengren. Lätt att göra och väldigt gott! Ser du väl på bilden...? 


4 portioner

480 g putsad biff, i 120 g portionsbitar
80 g bacon, finstrimlat
1 scharlottenlök, grovt skuren
1/2 vitlöksklyfta, delad
2 tsk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
1/2 dl rödvin
2 dl kalvfond
1 purjolök, sköljd och strimlad
1/2 knippe persilja, grovhackad
Salt och nymald vitpeppar
Smör

Stek baconet krispigt i en torr stekpanna, håll varmt. Fräs scharlottenlök och vitlök några minuter i smör. Tillsätt socker och låt det karamellisera. Häll på vinägern och låt den koka in helt i lök och sockerblandningen. Häll på vinet och reducera till hälften. Slå på fonden och reducera ytterligare. Smaka av med salt.

Fräs purjolöken mjuk i smör. Stek biffen i smör i cirka två minuter på varje sida, ös med smör under tiden. Arrangera potatismos, biff, bacon, purjolök, sky och persilja i portionsformar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar