Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

lördag 4 oktober 2014

Höstöveraskning med Ricossa Barbera d’Asti DOCG

Fick detta underbara paket på posten.. Älskar denna typen av presenter!!
Och vinet, det va verkligen supergott! Precis i min smak, smakrikt och fylligt, lagom torrt.. Helt klart ett vin jag kommer att se till att köpa!

Vill du också testa? 
Artnr: 78285
Pris: 69 kr

Läs mer info om vinet nedan! 







Nu utökas Ricossafamiljen med en synnerligen prisvärd Barbera d’Asti. Ricossa Barbera d’Asti DOCG (78285) är det mest internationellt prisbelönta vinet i Ricossafamiljen. Med sina 69 kronor flaskan blir det även Systembolagets allra billigaste Barbera d’Asti. Det här är ett mjukt, fylligt och smakrikt rött vin som både kan avnjutas direkt eller lagras i upp till 5 år. Ricossa Barbera d’Asti DOCG finns i Systembolagets beställningssortiment från och med 1 september. 
 
Barbera d’Asti DOCG är en de mest kända vintyperna från Piemonte i nordvästra Italien. Rankningen DOCG är den högsta kvalificeringsrakningen i Italien och säkrar vinets ursprungstypiska karaktär. Tillverkningen sker nästan uteslutande av druvan Barbera. Flaskorna får tidigast släppas till försäljning den 1 mars året efter skörden, då vinet har en minimum alkoholhalt på 12 %. Här talar vi om en populär och mycket smakrik typ av vin med hög syra, väl lämpad för lagring. Den som korkar upp Ricossa Barbera d’Asti direkt gör bäst i att servera den till lättare kötträtter, pasta eller stekt fisk. 



Ricossa Barbera d’Asti 
Doften är frisk, ungdomlig och fruktdriven med inslag av hallon, lingon och körsbär i kombination med blommiga och örtiga toner och en touch av ek. Smaken är torr, frisk och ungdomlig med inslag av lingon, tranbär och körsbär, med viss kryddighet och fat. Eftersmaken är mjuk och balanserad med god längd. Vinet serveras med fördel vid 14-16 grader till pasta, ljust grillat kött och kryddiga ostar. 
Artnr: 78285
Pris: 69 kr
Druva: Barbera 


Ricossa
Varumärket Ricossa produceras av MGM Mondo del Vino och har anor som sträcker sig tillbaka till 1800-talet. På den svenska marknaden finns sedan hösten 2013 Ricossa Barolo (76367, 149 kr) och Ricossa Barberesco (76367, 99 kr). Vinerna importeras till Sverige av Mondowine AB. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar