Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

tisdag 10 december 2013

Choklad och ingefärskola

Ett recept ur Julgodis för små och stora sockerbagare av Johanna Westman. Enkelt och gott! Äntligen nåt julgodis som jag gillar!


 ca 50 st
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
100 g smör
4 msk kakao
2 msk färsk finriven ingefära

Förbered en långpanna, lägg i bakplåtpappret i botten så att det går upp lite på kanterna. Lägg grädde, socker, sirap, smör och kakao i en kastrull. Sätt plattan på medelvärme. Rör om med en träsked tills du har en jämn smet. När det börjar koka, sänk värmen ett stek och koka tills smeten är 120 grader. Rör om då och då. Blanda i den färska ingefäran. Häll försiktigt kolasmeten i långpannan. Låt stå och svalna en stund innan du stället in den i kylskåpet i minst en halvtimme, gärna över natten. Skär kolasmeten i fyrkanter som är ca 2x2 centimeter stora. Slå in i papper. Förvara i kylskåp. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar