Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

tisdag 28 augusti 2012

Jordnötskladdkaka

Om jag ändå bara är hemma och ledig, så kan jag lika gärna passa på att testa att baka ett nytt recept. Denna gången blev det jordnötskladdkaka ur Mia Öhrns bok Fler kladdkakor. Tanken med receptet var att det skulle likna Snickers, men jag tycker inte att det blev så jättelyckat. Chokladen ovanpå kakan blev så hård, så det var svårt att äta kakan. Plus att jag hade den inne i ugnen i 12 minuter, vilket gjorde att den blev lite för bakad. Visserligen beror det ju på vad man har för ugn, men jag skulle ändå rekommendera att du har den inne i bara 10 minuter, om du vill testa göra den.


Kaka:
150 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
3½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 förpackning (a 78 g) kolafyllda chokladbitar, till exempel Center

Topping:
200 g mörk choklad
2 dl jordnötter

Smörj en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Smält smöret i mikron eller i en kastrull på spisen. Vispa ihop socker och ägg lätt. Mät upp och blanda mjöl och kakao, och vispa ner i äggsmeten tillsammans med smöret. Häll smeten i formen. tryck ner kolagodiset i smeten och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 10-12 minuter. Låt svalna och lossa sedan formens kant. Smält chokladen till toppingen försiktigt över vattenbad eller i mikron. Rör ner nötterna och bred blandningen över kakan. Låt stelna i kylen.

2 kommentarer:

  1. Det är verkligen gott att blanda chokladig klddkaka med jodnötter! Speciellt salta :)

    SvaraRadera
  2. håller med om att de salta jordnötterna till var goda! men är nog bättre att skära kakan i små munsbitar som man kan äta direkt, än som tårtbitar, då den blev så hård på toppen!

    SvaraRadera