Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

onsdag 29 augusti 2012

Chokladkaka med valnötter och fikon

Ett recept ur Mia Öhrns bok Fler Kladdkakor. Ofta brukar det stå i recept med nötter att man istället kan ta hasselnötter eller mandel istället, och så gjorde jag denna gången, jag tog mig friheten att byta ur valnötterna mot hasselnötter istället, både för att jag inte är så förtjust i valnötter plus att jag inte hade det hemma. För övrigt kan jag säga att denna påminner lite om radiokaka, men radiokaka är godare. Men det beror mest på att jag inte är så förtjust i torkade fikon.



150 g smör
½ dl ljus sirap
200 g mörk choklad
175 g (cirka 12 st) Digestive eller liknande kakor
200 g torkade, saftiga fikon
100 g valnötskärnor

klä en rund bakform, cirka 20 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smält smöret försiktigt i en bunke i mikron eller en kastrull på spisen tillsammans med sirapen och chokladen bruten i mindre bitar. Bryt sönder digestivekakorna och hacka fikonen grovt. Rör ner chokladsmeten tillsammans med valnötterna och blanda tills allt täckts av choklad. Tryck ut massan i formen och jämna till. Låt svalna lite och sedan stelna i kylen i minst 2-3 timmar.

4 kommentarer:

  1. hej johan! vad glad jag blir att du tittar förbi!! :) hoppas allt är bra med dig! berätta gärna sen vad du tyckte när du har testat! supersmidigt att man slipper använda ugnen! kramar!

    SvaraRadera
  2. Kan ju inte ljuga och säga att jag testat.
    Däremot så har jag testat en del andra recept som du postat här..

    Bra saker!
    riktigt bra=)

    Lev och må!

    SvaraRadera
  3. vad roligt att höra! vad glad jag blir! verkligen, det värmer :) hoppas du fortsätter att leta upp recept på min sida! ha det fint! kram!

    SvaraRadera