Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

torsdag 22 december 2011

Jul ledigt!

Kommer att vara bortrest nu under jul och nyår, men kommer tillbaka i januari igen!



GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!
MVH Linnea

lördag 17 december 2011

Malcolms fisk

Det kanske inte ser så  gott ut på bilden, men det kan jag lova att det var! Tack för tipset Malcolm! Kul att testa creme fraiche med karljohan timjan och citron, har aldrig testat den förut, och den var väldigt god! Råkade bränna pinjenötterna lite när jag blev okoncentrerat och gjorde annat..typiskt mig. Men det gjorde inte så mycket!

rödspätta
Creme fraiche karljohan timjan och citron
smör
citron peppar
salt

Lägg fisken i en smörad ugnsfast form. Bred på crème fraîchen.
Rosta Pinjenötter i torr stekpappa och strö över. Smaksätt med Citronpeppar och salt.
Sätt in i ugnen i 200 grader i cirka 20-25 min. Servera med ris

onsdag 14 december 2011

Rösti med tzatziki och lammprinskorvar


Som sagt så har jag inte så överdrivet många recept på lager.. just nu är det två under kommande. Därför gick jag igenom vilka recept jag gjorde när jag börjat med detta projektet, men innan jag började med bloggen.. så kom jag på att jag inte har Rösti med här på bloggen. Och det är verkligen en favorit från förr! Super enkelt att göra och verkligen gott! Till det blev det tzatziki, för jag hade kvar yoghurt sen jag gjorde bananpannkakorna. Och så hittade jag en ny sorts korv på ICA sist jag var där, lammprinskorvar. Dom var goda, men vanliga prinskorvar slår dom utan tvekan.

Tzatziki:
ca: 2½ dl grekisk eller turkisk yoghurt
ca 1½ dl riven gurka
1 pressad vitlöks klyfta
ca 1 krm salt

Blanda samman ingredienserna och låt gärna stå ett par timmar i kylen, så att vitlöks smaken kommer fram ordentligt.

Rösti:
4 st rå rivna potatisar
1 rå riven gul lök
salt, peppar och rosmarin

Blanda samman, och stek i smör i en stekpanna.

tisdag 13 december 2011

Malins enkla pastaröra

Sådär ja, då var det dax för ett tips från en läsare! Jag fick dessutom oväntat besök! Som uppskattades väldigt mycket! Och jag måste säga att vi båda tyckte att detta receptet var väldigt gott! Och enkelt var det också! Dessutom var det första gången jag provade creme fraiche med vitlök och parmesan! Väldigt god! Prova gärna detta receptet!

en liten bit purjolök
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
ca 1 dl ärtor
1 pkt bacon
1 burk créme fraishe parmesan och vitlök
salt och peppar
Pasta

Koka pastan, fräs lök, paprika och vitlök försiktigt, stek bacon i strimlor, tina ärtorna.
Blanda ihop allt tillsammans med créme fraishen och krydda med salt och peppar.
Toppa med riven parmesan.

måndag 12 december 2011

Bananpannkakor

Ett tips från min kära klasskamrat! Trodde aldrig jag skulle lyckas få ett recept tips från Antas..men skenet bedrar! Såg till och med att bjuda på ett smakprov i skolan som tack.. och måste säga att dom var riktigt smarriga! Speciellt med youghurten och honungen, det har jag aldrig haft till pannkakor förut!

en burk kokosmjölk
1,5 dl vetemjöl
1/4 tsk salt
2 msk socker
1 ägg
2 bananer

smör att steka i

Vispa ihop kokosmjölk och vetemjöl, salt, socker och ägg. Skiva ner bananerna i smeten. Klicka ner smeten i en stekpanna på lite mer än medelvärme och stek i smör. Servera med yoghurt och flytande honung eller sirap.

torsdag 8 december 2011

Raggmunkar med fläsk och lingonsylt

Raggmunkar och tentaplugg...
Pluggandet kan jag erkänna är inte någon vidare höjdpunkt, men det är minsann raggmunkarna! Så himla gott! Har inte ätit det sen i början av detta projektet..med andra ord var det nog ungefär 2 år sedan.
Superenkelt och supergott är det i alla fall!

ca 4 port.
2 pkt knaperstekt bacon
lingonsylt

raggmunkar:
2 ägg
4 st rårivna skalade potatisar
6 dl mjölk
4 dl vetemjöl
ca 1 tsk salt

Det är bara att blanda ihop smeten och sen steka som pannkakor i en stekpanna med smör. Servera med lingonsylt och knaperstekt bacon!

onsdag 7 december 2011

Stuvade makaroner med falukorv

Stuvade makaroner!!! Vilken andakt! Så underskattat!
Superenkelt är det också.

1 port.
1,5 dl makaroner
2,5 dl mjölk
salt och peppar
muskotnöt

Låt koka på ettan under omrörning i ca 10 min.

tisdag 6 december 2011

Laxpudding


Frågade min styvmor vad jag kan göra med all min gravade lax som ligger och väntar i frysen.. Då tipsade hon mig om laxpudding! Det här receptet kommer från min fina bok Nya Annas mat av Anna Bergenström, som jag fick på fjortonårs dagen..
Jag tog mig friheten att byta ut mjölken mot grädde, då jag hade det hemma..plus att det är godare med riktig grädde! Förresten fisk blir man väl smart av va? Nu ska jag återgå till pluggandet nämligen..!

ca 4 port.
300-400 g gravad lax
1 kg råskalad potatis
1 stor finhackad gul lök
1 dl hackad dill
lite vitpeppar
4 dl standardmjölk + 3 st ägg

Skär fisken i tunna skivor. Smörj en ugnssäker form med smör. Skär den skalade potatisen i tunna skivor, Varva de potatisskivorna med lök, dill och laxstrimlor. Låt det vara potatis överst och underst i formen. Vispa ihop ägg, mjölk och lite vitpeppar och häll över. Grädda i 200 grader i ca 1 timme. Servera med skirat smör eller med citronklyftor. Eller både och som jag gjorde!

måndag 5 december 2011

Bakad potatis


Har haft ganska så dåligt med recept nu ett tag, så satt och funderade över om jag kunde komma på några favoriter från förr.. som jag har gjort innan jag startade bloggen... Och då kom jag att tänka på just Bakad potatis! Det är ju så himla gott! Det var riktigt länge sedan jag åt det.

1 port.
1 Bakpotatis
1 pkt räkor
ca 10g smör
färskost

Tid: 50 minuter

Picka hål i skalet på potatisen så att den inte spricker. Sätt in i ugnen i 200 grader, ca 50 minuter. Känn med sticka om den är klar. Skär ett kryss i potatisen och tryck ihop den lite med hjälp av folie.
Servera med valfritt tillbehör. Själv tog jag smör, flingsalt, räkor och färskost som jag blandat med vitlök och persilja.

lördag 3 december 2011

Dannes Heta Lax


Så var det dax för ett tips igen! Härligt! Det tackar jag för! Tipset kommer faktiskt från en nära väns storebrors kompis! Han kom fram till mig en dag och sa att han tittar in på min blogg ibland! Det gläder mig att höra från folk att dom går in och tittar! Blir faktiskt lika förvånad varje gång! Hur som helst så fick jag även detta tipset!
Det var enkelt att göra, och gott! Tyvärr tycker jag att räkorna blev lite sega när dom varit i ugnen. Men det var ändå väldigt gott! Speciellt med pinjenötterna, dom gjorde att det kändes extra fräscht!

ca 4 port.
4 st lax bitar(tinade)
200 gram skalade räkor(tinade)
2,5 - 4 dl cream fraiche Chili/Paprika
1 st lök
1 st röd paprika
En handfull pinjenötter


Slå på ugnen på 180 grader. Lägg laxen i en ugnform. Finhacka löken och paprikan. Blanda cream fraichen, räkorna, löken och paprikan i en bunke. Häll över blandningen på laxen och smeta ut lite fint. Låt stå i ugen en i ca 20-25 minuter. Rosta lite pinjenötter medans och strö över när laxen är klar att servera. Kan servaras med ris elller färskpasta.

fredag 2 december 2011

Julskinka



Första gången jag griljerar skinka! Och guuud så gott det är! Tyvärr hade dom bara färdig kokt skinka när jag var på ICA... lite fusk, men det fick bli så i alla fall. Nästa gång ska jag se till att koka skinkan själv!

1 ägg
3 msk senap
ca ½ dl ströbröd

Blanda ihop ägg och senap och bred på skinkan. Strö över ströbrödet och griljera sedan i 225 grader ca 15 minuter. Håll noga koll, för det bränns lätt!