Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

söndag 25 februari 2018

Tiramisu

Fick ett gäng savoyardikex av mamma för ett tag sedan, och det passar ju perfekt till tiramisu! Enkelt och gott!



  • 4 äggulor
  • 2 burkar mascarpone (à 250 g)
  • 1/2 dl Amaretto eller konjak
  • 3 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 20 savoyardikex
  • 1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe
  • kakao att pudra över

Vispa ihop äggulor och mascarpone med amaretto eller konjak till en slät smet.
Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills smeten är fast och blank.
Vänd ner äggvitevispet i ägg smeten med hjälp av en slickepott.
Doppa den sockrade sidan av kexen hastigt i espresso. Lägg dem i en form (ca 25 x 30 cm, för 8 port).
Häll äggsmeten över kexen och ställ i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar