Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

torsdag 13 oktober 2016

Tomatmarmelad

Hade en del gröna tomater kvar på mina plantor nu när frosten kom, så bestämde mig för att göra lite tomatmarmelad på dom. Har ätit det förut och tyckte att det var jättegott. Rekommenderar denna marmeladen starkt! Supergott till ost och kex.


  • 1 kg gröna tomater 
  • 9 dl strösocker 
  • rivet skal av 1 apelsin 
  • 1 tsk flytande Atamon konserveringsmedel2 tsk röd melatin
  1. Skölj och hacka tomaterna i matberedaren - inte för fint. Låt mixen rinna av i en sil så att det mesta av vätskan försvinner.
  2. Koka tomatmixen utan socker i ca 15 min utan lock. Rör sedan ner socker och apelsinskal och fortsätt koka kraftigt i ca 10 minuter under omrörning tills marmeladen tjocknar.
  3. Ta grytan från värmen och skumma ytan väl. Tillsätt melantin utförd i lite socker. Låt koka upp på nytt och tillsätt sedan konserveringsmedel.
  4. Häll i marmeladen i väl rengjorda glasburkar. Förslut med lock när marmeladen svalnat. Förvara i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar