Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

måndag 24 oktober 2016

Inkokt lax med skarpsås

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Ett enkelt och gott recept!


4 portioner

600 g laxfilé av mittbit utan skinn

Lag:
1/2 gul lök eller purjolök
1 morot
1 liter vatten
1 1/2 msk ättiksprit (12%)
5 vitpepparkorn
1 lagerblad
1 msk salt

Tillbehör:
2 hårdkokta ägg

Skarpsås:
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
2 msk skånsk senap
2 msk vitvinsvinäger
2 msk hackad dill
2 msk hackad gräslök
Salt och nymalen vitpeppar

Skär laxen i portionsbitar. Skala och hacka löken och moroten. Blanda alla ingredienser till lagen och låt koka upp. Lägg i fiskbitarna och låt koka upp igen. Dra kastrullen från värmen och låt fisken kallna i lagen. Servera laxen med kokt potatis, skarpsås och ägghalvor.

Skarpsås:
Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar och ställ såsen kallt till dess att den ska serveras. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar