Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

lördag 11 april 2015

Innis & Gunn Irish Whiskey Finish

Fick hem varuprov på Innis & Gunn Irish Whiskey Finish, och måste säga att den faktiskt var god! Påminner om Guinness, men godare, inte lika mättande..!




Innis & Gunn Irish Whiskey Finish 2015 – Stouten lagrad på irländsk whiskeyek är tillbaka

Den 6:e mars återlanserar det skotska ale-huset Innis & Gunn sin populära stout Innis & Gunn Irish Whiskey Finish. Det är fjärde året i rad man släpper stouten på Systembolaget. Den har varit otroligt populär varje gång och sålt slut trots den stora volymen som släpps. Denna gång kommer 50 000 flaskor till Sverige.
 
Innis & Gunn Irish Whiskey Cask är en mustig mörk stout som man valt att slutlagra på irländsk whiskeyek. Detta ger ölet ytterligare en smakdimension och en touch av den Irländska whiskeystilen. Inslag av karaktäristiska stout smaker som mörk choklad och bränt socker samsas med Innis & Gunn’s karaktäristiska toner av vanilj och ek som kommer från lagringen på ek. 
 
- Årets upplaga av Irish Whiskey Finish är precis som tidigare versioner underbart balanserad men ändå komplex i smaken. Vårt mål med alla våra eklagrade ales är att smakupplevelsen ska vara mångfacetterad utan att för den skull bli svårdrucken. Öl ska vara gott och samtidigt spännande tycker vi på Innis & Gunn, berättar bryggmästare Dougal Gunn Sharp. 
 

Stouten lanserades för första gången 2012 och har återkommit de senaste åren då den rönt ett otroligt stort intresse bland svenska ölälskare. 
 
Artikelnummer: 11958. Pris: 26.40 kr.Alkoholhalt: 7,4 %. 
Volym: 330 ml. 
 
Historien om Innis & Gunn startade 2002. En världsledande whiskyproducent har bestämt sig för att skapa en whisky med smak av ale och bryggmästaren Dougal Sharp får uppdraget att skapa en maltig skotsk ale och lagra den på ekfat. Tanken är att alen skänka faten karaktär för att i sin tur ge whiskyn smak av ale vid slutlagring på samma fat. Whiskyn lanseras och blir snabbt en succé. Flera månader och massvis med bortkastad ale senare får Dougal Sharp ett telefonsamtal där en chef vid destilleriet berättar att de anställda fyller flaskor med ölet som tidigare bara slängts bort. Arbetarna på golvet hade upptäckt det som ingen annan tänkt på – ölet smakade fantastiskt. I augusti 2003 lanserades Innis & Gunn Oak Aged Beer till en törstig värld. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar