Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

torsdag 9 januari 2014

Lammfärsgratäng med aubergine och potatis

Ett recept som ramla in på min mail för ett tag sedan. Tack Anders! Det var gott, påminner om moussaka. 




500 g lammfärs
400 g passerade tomater
2 msk tomatpuré
2 aubergine
7 potatisar (skalade)
2 msk spiskummin
2 msk paprikapulver
3 tsk cayennepeppar
1 msk oregano
6 dl vatten
2 gula lökar (normalstora)
2 klyftor vitlök (pressade)
1 köttbuljongtärning
4 msk persilja (klippt eller hackad)
Ca 3 dl riven ost
Salt 
Peppar
 
Bryn färs och lök och lägg över i en gryta . Skär upp aubergine i skivor och bryn i olivolja en stund och blanda ner i grytan.
Tillsätt tomatpuré, vatten och övriga kryddor 
(ej persilja) och smaka av, låt puttra i ca 20 minuter. 
Tärna potatisen i mindre bitar. 
Lägg den tärnade potatisen i en ugnsform och häll över färs blandningen och se till att den täcker.
Grädda gratängen i 225 grader varm ugn i ca 90 minuter. Täck formen med aluminiumfolie mot slutet av gräddningen.
Tillsätt till slut den rivna osten.

Strö över den klippta/hackade persiljan över gratängen precis innan servering. Gott med matlagningsyoghurt till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar