Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

måndag 7 oktober 2013

Pecannötspaj

Jag och min älskling gjorde denna tillsammans till hans födelsedag. Väldigt god! 




deg:

Ca 3 1/2 dl mjöl
2 tsk socker
1/8 tsk salt
1/2 dl kallt smör
1 stort ägg , lätt vispat
Mjöl , för att rulla degen

fyllning :

75 g smör
2½ dl farinsocker
2 dl ljus majssirap eller glykossirap
1/2 tsk salt
5 dl hackade rostade pekannötter
2 tsk vaniljsocker
3 ägg , lätt vispade

Gör degen för hand : I en medelstor skål , vispa samman mjöl , socker och salt . Med hjälp av fingrarna , arbeta smöret i de torra ingredienserna tills det liknar gult majsmjöl blandat med bean - storlek bitar av smör . ( Om mjöl / smör blandningen blir varm , kyla det i 10 minuter innan du fortsätter . ) Tillsätt ägget och rör degen tillsammans med en gaffel eller för hand i skålen . Om degen är torr , strö upp till en matsked mer av kallt vatten över blandningen .


Alternativt , gör degen i en matberedare . Med maskinen utrustad med blad av metall , pulsa mjöl, socker och salt tills kombineras. Tillsätt smör och puls tills det liknar gult majsmjöl blandat med bean - storlek bitar av smör , cirka 10 gånger . Tillsätt ägget och puls 1 till 2 gånger , låt inte degen form till en boll i maskinen . ( Om degen är väldigt torr lägga till upp till en matsked mer av kallt vatten . ) Ta bort skålen från maskinen , ta bort kniven , och föra samman degen för hand .


Kavla ut degen och tryck ut den i ett pajskal.
Värm ugnen till 175 grader och förgrädda pajskalet i ca 20 minuter.
I medelstor kastrull , blanda smör , farinsocker , majssirap , och salt . Koka på medelvärme och rör om hela tiden , i 1 minut . Ta bort från värmen och rör i nötter och vanilj . Ställ blandningen åt sidan för att svalna något , ca 5 minuter . Vispa äggen och blanda sedan i sockerblandningen. Häll sedan i pajskalet och dekorera sist med pekannötter ovanpå.
Grädda i nedre ugnen tills kanterna är fasta men mitten är fortfarande något lös , cirka 40 till 45 minuter . ( Om kanten blir mycket mörk , täck den med aluminiumfolie halvvägs under gräddningen . ) Svalna på galler . Servera ljummen eller rumstempererad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar