Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

söndag 6 oktober 2013

Ostpaté med nobissås

Annorlunda recept, har nog inte gjort ostpaté förut, inte vad jag kan minnas i alla fall. Tyvärr blev den lite hård runt om, men annars var det helt okej. 


500 g riven ost, helst västerbottenost
5 ägg
2 msk potatismjöl
3 dl gammeldags mjölk eller kaffegrädde
1 tsk salt
3 krm nymalen peppar, gärna svartpeppar och citronpeppar blandat
1 krm timjan
250 g djupfryst broccoli eller motsvarande mängd färsk
Smör och skorpsmulor till formen


Tina broccolin och låt den rinna av väl. Riv osten på ett rivjärn eller i food processor. Smörj och brödbeströ en avlång form som rymmer ca 1 ½ liter. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa upp äggen, tillsätt mjölk eller grädde, därefter ost och potatismjöl. Krydda och smaka av. Häll ca hälften av smeten i formen. Lägg ide urkramade broccolin delad i mindre bitar.Häll över resten av smeten. Broccolin kan också finfördelas och blandas i smeten. Grädda på nedersta falsen i ugnen i ca 1- 1 ½ timme. Pröva med sticka. Låt patén kallna i formen. Servera patén med grönsallad och Nobissås.



Nobissås
Ca 2 dl majonnäs
2 dl Yoghurt
2 st Finhackade vitlöksklyftor
25 g Hackad gräslök
Salt och nymalen peppar efter smak.

Blanda majonnäsen med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kyl ett par timmar så smaken utvecklas. Passar till stekt/grillat/nöt/lamm/färska grönsaker och skaldjur.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar