Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

torsdag 24 oktober 2019

Pasta med trattkantareller och rökt kalkon

Ett recept från boken Husmanskost från Allt om mat. Enkelt och gott vardagsrecept.

4 portioner

200 g färska trattkantareller eller 20 g torkade
1 rödlök
1 msk + 1 msk smör
400 g skivad rökt kalkon
300 g pasta, tex linguine
1 påse bladspenat (80 g)
2 dl grovriven parmesanost
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Rensa färsk svamp eller blötlägg torkad i 2 dl vatten minst 15 minuter. Skala och strimla löken. Stek färsk eller avrunnen svamp tillsammans med lök i 1 msk smör ca 5 minuter. Strimla kalkonköttet. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt pastan rinna av och blanda den sedan med stekt svamp och lök, kalkon, spenat och hälften av parmesanosten. Rör i 1 msk smör. Krydda med salt och peppar. Toppa med resten av osten före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar