Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

söndag 23 november 2014

Pasta med soltorkad tomat och saffran

Ett recept jag fick av Monika på jobbet. Enkelt och gott!

4 port pasta
1/2 purjolök
125 g champinjoner
1/2 burk (á 200g) soltorkade tomater
1 msk olja
Ca 500 g strimlad ryggbiff
Salt och peppar
3 dl vispgrädde
1/2 g saffran
1 krm cayennepeppar
1 tsk vitvinsvinäger
65 g rucola

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Ansa och skiva purjolöken och champinjonerna tunt. Strimla tomaterna. Stek purjolöken i hälften av oljan i en stekpanna. Ta upp den på en tallrik. Stek biffen i resten av oljan. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen på plattan. Rör ner grädde, saffran, cayennepeppar och vinäger i pannan. Låt puttra i ca 5 minuter. Vänd ner purjolök, svamp och tomaterna i pannan. Blanda biffen med nykokt pasta och servera med rucola. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar