Annorlunda med jordnötspesto i, var väldigt gott!
ca 4 port.
1 gul lök (à 150 g)
500 g morötter
2 potatisar (à 100 g)
2 msk smör
2 hönsbuljongtärningar
1 liter vatten
Jordnötspesto:
1/2 chilifrukt
1/2 dl hackad koriander
1 lime
1 dl salta jordnötter
1 1/2 msk rapsolja
1 krm salt
Skala och hacka gul lök. Skala och skär morötter i mindre bitar. Skala och tärna potatisar.
Fräs löken glansig i smör 2-3 minuter i en stor kastrull. Tillsätt morötterna och fräs ca 3 minuter. Tillsätt hönsbuljongtärningar, hälften av vattnet och potatistärningarna. Koka under lock ca 20 minuter.
Mixa soppan slät med en stavmixer. Späd resten av vattnet och koka under omrörning 2-3 minuter.
Pesto: Mixa salta jordnötter, chilifrukt, hackad koriander, färskpressad limejuice, rapsolja och salt.
Servera soppan med peston och rostat pitabröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar