Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

onsdag 2 juli 2014

Ananastartelette

Idag blev det denna annorlunda och goda efterrätten! 

1/2 dl torkade fikon
1 1/2 dl valnötter
1 dl cashewnötter (naturella)
1 msk honung
1 krm salt
1 vaniljstång
1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 dl socker
1 dl vatten
1/2 kanelstång
1 stjärnanis
1/2 ananas (1/2 ananas motsvarar ca 600 g)

Limefraiche:
2 dl crème fraiche
1 msk florsocker
rivet skal av 1 lime

Sätt ugnen på 100°C. Blötlägg fikonen i varmt vatten och låt dra i 5 minuter. Häll av vattnet och mixa fikon, nötter, honung och salt till en jämn deg i en matberedare. Tryck ut degen i smorda små portionspajformar, ca 7 cm i diameter - eller platta ut 6 rundlar (för 6 port), ca 1/2 cm tjocka, på en bakpappersklädd plåt. Ställ in ca 30 minuter i ugnen. Skär vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Dela och kärna ur chilifrukten. Koka ihop socker, vatten, chilifrukt, vaniljstång, kanel och tjärnanis i ca 5 minuter. Skala och dela ananasen på längden. Skär bort rotstocken i mitten. Skär ananasen i 2-3 mm tunna skivor. Lägg skivorna i den varma lagen och låt dra i minst 30 minuter.

Limefraiche: Vispa crème fraiche och florsocker med elvisp till en tjock kräm. Blanda i limeskal.
Ta upp ananasen ur lagen och fördela i pajskalen. Servera genast med crème fraichen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar