Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

söndag 27 april 2014

Koladröm med daimgrädde och jordgubbar

Ett recept ur ICA´s tidning Buffé. Såg så himla gott ut på bilden, så var tvungen att testa! Och visst var den god, men faktiskt inte så himla supergod som jag hade föreställt mig att den skulle vara.


Ca 8-10 bitar

1 burk sötad kondenserad mjölk, ca 400 g
150 g smör
300 g digestivekex
1 liter jordgubbar
1 1/2 dubbeldaim a 56 g
3 dl vispgrädde


Lägg burken med sötad kondenserad mjölk oöppnad i en stor kastrull. Häll på vatten så det täcker och lite till. Låt småkoka ca 2 1/2 timme utan lock, se till att vattnet täcker hela tiden. Fyll annars på efter hand. Ta upp den heta burken och skölj i kallt vatten. Låt svalna helt. Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med plastfolie. Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare . Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme. Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset. Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen. Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering.Vid servering: Toppa med jordgubbar och resterande daimkross.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar