Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta
måndag 5 juli 2021
Sojastekt lax med syrlig mangosallad
Ett recept från ica.se. Jag som aldrig har gillat koriander har upptäckt att jag tycker att det är gott tillsammans med mango! Så vågade vara lite nytänkande och testade detta receptet, och som jag hade hoppats så var det riktigt gott! En väldigt fräsch rätt!
4 portioner
4 port ris (gärna fullkorn)
Mangosallad:
1/2 gurka
1 rödlök
1 röd paprika
1 lime
1 kruka koriander
250 g fryst mango
1 msk olivolja
peppar
Lax:
1 msk strösocker
1/2 dl japansk soja
1 vitlöksklyfta
4 port laxfilé
1 msk olja
Tina mangon.
Ris: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Mangosallad: Skala gurkan och löken. Dela och kärna ur paprikan. Tärna gurkan och paprikan och finhacka löken. Riv det yttersta skalet av limen. Grovhacka koriandern.
Blanda mangon med grönsakerna, limeskalet och koriandern. Vänd ner olivoljan och smaka av med peppar och limesaft.
Lax: Blanda sockret och sojan med pressad vitlök. Skär laxen i portionsbitar. Bryn den i oljan i en stekpanna, sänk värmen och stek ytterligare någon minut. Häll i sojablandningen och vänd runt laxen.
Servera riset med laxen och mangosalladen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar