Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

måndag 19 juli 2021

Krossade små potatisar med brynt ansjovissmör med dill och gräslök

Hittade detta receptet på köket.se när jag letade efter olika recept som innehåller ansjovis. Attjag inte testat detta förut! Det var verkligen supergott till! Åt det tillsammans med grillat kött och en god sallad!
4 portioner 1 kg små delikatesspotatisar 1 dl olivolja 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 150 g smör 5 ansjovisfiléer 0,5 dl dill, finhackad 0,5 dl gräslök, finhackad Koka potatisen i rejält salt vatten tills den är mjuk. Häll av potatisen och lägg dem i en ugnsfast form, krossa dem med en slev eller om de är kalla, din hand. Ringla över 1 dl olivolja, salt och peppar och blanda runt. Rosta i ugn på 225 grader tills potatisen är väldigt krispiga och frasiga, ca 25 min, rör om då och då. Bryn smöret i en liten kastrull tills det doftar som smörkola, finhacka under tiden ansjovisen och örterna. Vispa sedan ner dem i smöret som du häller över potatisen när de är klara i ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar