Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta
lördag 19 juni 2021
Stekt kyckling med oregano och krämig tomatsås
Ett recept från Linas matkasse. Helt okej vardagsmat!
4 portioner
tomatsås:
300 g morötter
1 gul lök
1 frp krossade tomater
1/2 msk torkad oregano
1 dl vispgrädde
olivolja
2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong
1 tsk socker
1 msk balsamvinäger
salt
svartpeppar
kyckling:
650 g kycklingfilé
1/2 msk torkad oregano
1 tsk salt
svartpeppar
1/2 msk olivolja
till servering:
360 g tagliatelle
1 frp ruccola
Koka upp lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 4.
Skala morötter. Tärna morötter och gul lök.
Tomatsås: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta eller tjockbottnad kastrull. Fräs morötter, lök och pressad vitlök ca 3 min. Rör ner krossade tomater, vatten, smulad kycklingbuljong, socker, torkad oregano och balsamvinäger. Sjud under lock ca 10 min.
Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen.
Kyckling: Dela kycklingfilé på längden. Krydda med salt, lite nymald svartpeppar och torkad oregano. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 8 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Mixa tomatsåsen med stavmixer direkt i grytan. Tillsätt vispgrädde och låt koka upp. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera stekt kycklingfilé med krämig tomatsås och nykokt tagliatelle. Toppa med ruccola!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar