Ett recept från boken Grytor, långkok och lite husman av Jon Hansson och Camilla Lindqvist. Såg ganska så trist ut på bilden, men det var förvånansvärt gott. Fick lite baltisk känsla över hela rätten eftersom man skulle ha yoghurt och saltgurka till. Gott var det i alla fall!
4 portioner
400 g korv (någon god köttig)
1 stor lök
1 vitlöksklyfta
200 g champinjoner
2 morötter
2 palsternackor
250 g selleri
2 msk olja
1 dl torrt vitt vin (eller vatten)
2 dl vispgrädde
3 msk tomatpuré
1/2 msk paprikapulver
3 msk hackad persilja
2 saltgurkor
2 dl matlagningsyoghurt
Salt
Svartpeppar
Skär korven i tjocka slantar.
Skala och hacka löken och vitlöken. Rensa och skiva champinjonerna. Skala morötterna, palsternackorna och sellerin. Skär i munsbitar. Hetta upp oljan i en stor kastrull eller gryta. Fräs löken, vitlöken, svampen och rotsakerna på medelvärme i 5 minuter tills rötterna börjar mjukna. Salta och peppra lite lätt. Höj värmen och i med korven. Fräs ytterligare någon minut så att korven får aningen färg. Häll i vinet och låt det mesta koka bort. Rör i vispgrädden, tomatpurén och paprikapulvret. Smaka av med salt och peppar. Småputtra tills morötterna är som du vill ha dem, ca 5-10 minuter. Hacka persiljan och rör ner i grytan. Skär gurkan i stavar. Servera korven med gurkan, matlagningsyoghurt och bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar