Ett recept från Linas matkasse. Lätt att göra och väldigt gott! Risoni är verkligen en pastasort som jag glömmer bort mellan varven men borde göra oftare!
4 portioner
Krämig risoniotto:
3 dl risoni
1/2 frp färskost
15 dl vatten
2 st kycklingbuljong tärningar
Salt
Svartpeppar
Fläskmedaljonger:
600 g fläskytterfilé
3/4 tsk salt
Svartpeppar
1 tsk olivolja
Grönsaker:
1/2 gurka
1 st tomat
300 g morötter
Krämig risoniotto: Koka upp vatten och smulad kycklingbuljong i en kastrull. Tillsätt risoni och koka ca 10 minuter. Rör om då och då. Spara ca 1 dl buljong till moment 3 när du häller av risonin.
Fläskmedaljonger: Skär fläskytterfilé i ca 2 cm tjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Häll av risonin och rör ner färskost. Tillsätt lite av den sparade buljongen (ca 2 msk). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Späd eventuellt med mer av den sparade buljongen.
Tärna gurka och tomat. Skala och dela morötter i stavar. Lägg upp allt i skålar.
Servera nystekta fläskmedaljonger med krämig risoniotto och grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar