Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

onsdag 1 juli 2020

Ugnsbakad broccoli och blomkål med kyckling

Ett recept från boken Grytor, långkok och lite husman av Jon Hansson och Camilla Lindqvist. Enkelt att göra och gott!

4 portioner

4 kycklingklubbor
350 g broccoli
350 g blomkål
1 mild chilifrukt
1 vitlöksklyfta
1 lime
3 msk olivolja
2 dl vitt vin eller vatten
Salt
Svartpeppar

Värm ugnen till 200 grader. Dela klubborna i knäleden. Salta och peppra. Skölj broccolin och blomkålen. Dela i stora buketter. Skär stammarna i lite mindre bitar. Ta gärna med fina blad. Skölj chilin. Provsmaka en flisa. Är den stark så dela den och ta bort kärnorna och framför allt de vita hinnorna. Skiva chilin tunt. Skala och hacka vitlöken fint. Tvätta limen och riv skalet. Fram med en långpanna eller stor ugnsform. I med chilin, vitlöken, limeskalet, olivoljan och vinet eller vattnet. Pressa i halva limen. Salta och peppra rejält. Vänd noga runt broccoli- och blomkålsbitarna i den kryddiga soppan. Skuffa ner kycklingbitarna bland grönsakerna. Stek cirka 35 minuter i ugnen. Om du sticker i en kycklingbit ska det sippra fram ofärgad köttsaft. Servera med någon kolhydrat, typ bröd eller ris som kan suga upp såsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar