Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

onsdag 15 januari 2020

Fudge brownies med knäck

Såg ett tips av Mia Öhrn att man kunde lägga överbliven knäck i brownies. Letade fram Roy Fares recept på Fudge Brownies och tryckte ner lite knäck här och var innan jag satte in den i ugnen. O jisses vad gott de blev! Trodde den skulle bli för rinnig med tanke på att den i princip kändes obakad när jag tog ut den ur ugnen, men när den fått stelna till sig i kylen så var den perfekt!


chokladtryffel
150 g mörk choklad 50 %
150 g vispgrädde [1,5 dl]

Brownie
150 g osaltat smör
250 g strösocker [2,75 dl]
70 g kakao [1,5 dl]
3 g salt [0,5 tsk]
3 g vaniljsocker [1 tsk]
110 g ägg [2 st]
60 g vetemjöl [1 dl]
flingsalt, att strö över

Chokladtryffel
Hacka choklad och lägg den i en skål. Koka upp grädde, häll den över chokladen och låt stå i några minuter tills chokladen har smält. Rör ihop till en slät och fin tryffel. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur.
Brownie
Sätt ugnen på 160 grader. Smörj kanterna på en bakform, 20 x 20 cm, med smör och täck bottnen med bakplåtspapper.

Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda (det kan se lite grynigt ut nu, men mjölet kommer att få smeten att gå ihop och bli slät och fin).

Vispa försiktigt ner 1 ägg i taget, eller använd en slickepott att blanda med tills varje ägg har arbetats in.

Vänd slutligen ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.

Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20–22 minuter. Låt svalna.

Ta ut kakan ur formen och ta bort bakplåtspappret. Vänd kakan upp och ner och bred tryffeln ovanpå, toppa med flingsalt. Om tryffeln är för lös för att breda räcker det med en stund i kylen för att den ska stelna en aning.
Låt sedan kakan stå i kylen så att tryffeln stelnar ordentligt, ca 40–50 minuter. Skär i bitar och servera dina brownies rumstempererade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar