Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

tisdag 11 december 2018

Japansk biff med lök

Ett recept från boken Husmanskonst av Leif Mannerström. Helt okej vardagsmat.


Ca 4 portioner

600 g lövtunna skivor marmorerad biff

1 stor gul lök

1 stor rödlök

1 bit purjolök (det gröna)

1 krossad vitlöksklyfta

2 tomater

1 chilifrukt, medelstark sort

1 bit färsk ingefära (2-3 cm)

Olja till stekning

1 msk sesamolja

1 dl kikkomansoja 

Salt och peppar

Till servering:

Ris

Skala och strimla lökarna. Ansa och skiva purjolöken. Skala och krossa vitlöksklyftan. Skär tomaterna i klyftor. Skär chilin i tunna ringar. Skala och skär ingefäran i nåldyna stickor. Hetta upp oljan i en wokpanna och börja med att steka köttet tills det börjar ta färg. Ta upp köttet och stek löken, purjolöken och vitlöken i samma fett. Lägg tillbaka köttet i pannan när löken börjar ta färg. Salta och peppra lätt. Tillsätt tomaterna, chilin och ingefäran och smaka av med sesamolja och soja. Servera allt rykande hett med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar