Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

torsdag 19 oktober 2017

Vegansk pastasallad

Hade en tjejkväll för ett tag sedan, då bjöd jag på denna goda pastasalladen.


Ca 8 portioner 

400 g pasta
1 burk inlagda kronärtskockor
1 burk svarta bönor
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
1 stor aubergine
150 g körsbärstomater
80 g ruccola
2/3 gurka
1 kruka basilika
0,5 dl olivolja
0,5 dl basilikaolja (se recept)
Juice från 1/2 citron
Salt och svartpeppar

Skär auberginen i 2 cm tjocka skivor. Lägg på en plåt, salta och låt stå i 30 minuter, så den bittra vätskan dras ut. Skölj bort det mesta av saltet och skär sedan auberginen i ca 2x2 cm stora bitar.  Skär körsbärstomaterna i halvor och lägg sedan på en plåt tillsammans med auberginetärningarna. Salta, peppra och ringla över olivolja (0,5 dl) och baka i ugnen på 180 grader i ca 30 minuter, tills både tomaterna och auberginerna blivit mjuka. Låt svalna något på bakplåtspapper. 

Häll av spadet från bönorna och finhacka vitlöksklyftorna. Fräs bönor, vitlök, timjan, salt och peppar med en skvätt olivolja i en stekpanna i ca 15 minuter tills bönorna börjar bli knapriga. 

Mortla blad från 1/2 kruka basilika. Häll ned 2 dl olivolja och blanda. Förvara oljan i en lufttät behållare. 

Skär gurkan i 1x1 cm stora tärningar. Skölj kronärtskockshjärtana och skär eventuellt i mindre bitar. Skölj ruccolan. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Blanda ner aubergine, tomater, gurka, bönor, kronärtskockor, ruccola och några blad färsk basilika i pastan. Rör om försiktigt och häll över 1/2 dl basilikaolja, citronjuice, alt och peppar över salladen och blanda om igen. Toppa med lite basilika, bönor ch ruccola. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar