Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

torsdag 24 november 2016

Torsk med pepparrot och brynt smör

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Enkelt och gott!

4 portioner

4 skivor torskrygg med ben, á 250 g
3 msk salt/ liter vatten
1 gul lök
1 morot
10 vitpepparkorn
3 kryddpepparkorn
2 lagerblad

Garnering och tillbehör:
10 cm pepparrot
150-200 g smör
Citronklyftor
Dillkvistar

Koka upp vatten (så att det täcker fisken) och rikligt med salt i en stor kastrull. Skala och skär löken i grova bitar. Skala och skiva moroten. Lägg ner alltsammans i kastrullen och tillsätt vitpepparkorn,kryddpepparkorn och lagerblad. Låt koka i 5-10 minuter. Lägg ner fiskbitarna när vattnet stormkokar. Sänk värmen och låt fisken sjuda i 5-10 minuter så att köttet släpper från benet. Skala och riv pepparroten. Bryn smöret gyllenbrunt i en kastrull eller stekpanna. Servera fisken med kokt potatis och brynt smör. Lägg en driva med pepparrot på varje fiskbit. Garnera med en citronklyfta och en dillkvist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar