Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

söndag 13 mars 2016

Pannkakstårta

Ett recept ur Per Mobergs bok Moberg lagar husmanskost. Har testat göra pannkakstårta förut, men den s var helt klart bäst! Verkligen supergod, gick åt som smör!


2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
0,5 dl kolsyrat mineralvatten
2 msk smör till stekning

Blanda mjöl och salt i en bunke. Häll i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen. Låt gärna smeten stå och svälla i ca 30 minuter. Häll mineralvattnet i smeten strax före stekningen och rör om.  Hetta upp smör i en pannkakslagg eller stekpanna. Häll i ett tunt lager smet och stek pannkakorna gyllenbruna på båda sidorna. 

Pannkakstårta:

1 sats pannkakor
3 dl grädde
2 dl sylt
5 dl färska bär
Florsocker till garnering

Vispa grädden, varva pannkakor, sylt, grädde och bär. Toppa med grädde och bär och garnera med florsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar