Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

lördag 7 mars 2015

Kryddbakad torsk med fänkål och tomat


Ett tips från en kollega! Kul att göra nåt annorlunda med fisk, gör så sällan det. Det var helt okej, men ingen wow rätt. 


   
   900 g potatis

  • 600 g torskfilé
  • 1 tsk dillfrö
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 1 tsk strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 kruka dill

Sås

  • 2 schalottenlökar
  • 1 fänkål
  • 1 msk smör
  • 1/2 g saffran
  • 1 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 citron

Så här gör du

  1. Tina torsken.
  2. Sätt ugnen på 150°C.
  3. Koka potatisen.
  4. Torsk: Mortla kryddorna fint tillsammans med socker och salt.
  5. Strö kryddblandningen runt om fisken.
  6. Sås: Skala och skiva löken. Ansa och strimla fänkålen.
  7. Fräs lök och fänkål sakta i smöret i en kastrull. Rör ner saffran och fräs den med grönsakerna. Tillsätt buljong och crème fraiche och koka sakta ca 5 minuter. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.
  8. Torsk: Lägg fisken i en ugnssäker form sätt in den mitt i ugnen 10-15 minuter.
  9. Dela tomaterna i halvor. Hacka dillen grovt. Lägg tomater och dill på fisken och servera tillsammans med potatis och sås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar