Ca 60 brödpinnar
50 g jäst
2 tsk salt
1 msk socker
3 dl ljummet vatten
3/4 dl olja
2 äggvitor
Ca 1 liter vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke. Rör ut den med salt, socker och lite av det ljumma vattnet. Häll sedan i oljan, de mycket lätt vispade äggvitorna och resten av vattnet. Rör om och blanda efter hand ner nästan allt mjölet.
Arbeta degen kraftigt i bunken med en trägaffel till en ganska fast deg. Tillsätt eventuellt lite mer mjöl, men bara om det verkligen behövs. Jäs degen med en handduk över bunken i ca 1 1/2 timme. Värm sedan ugnen till 175 grader. Knåda degen kraftigt på bakbordet. Dela den i 5 delar. Dela sedan varje del i 12 småbitar. Rulla ut bitarna till riktigt smala stänger, ungefär som blyertspennor. Baka eventuellt bara ut hälften av degen i taget eftersom gräddningstiden för grissini är ganska lång. (Den andra deghalvan kan i så fall få vänta i kylskåpet på sin tur.) Pensla pinnarna med vatten och grädda dem mitt i ugnen 25-30 minuter. Låt dem svalna på plåtarna och utan handduk. Förvara grissini i en tät burk.
Jag tror du gjorde dom för tjocka......jag gör dom smala som en blyertspenna och de brukar uppskattas väl. Jag har i sesamfrön också, ca 0,5 dö...
SvaraRadera