Ett recept från en Allt om mat tidning. Superlätt att göra och väldigt god soppa.
4 portioner
2 st tomater
1 st fänkål
3 st potatisar
0,5 g saffran
2 st vitlöksklyftor
1 krm cayennepeppar
0,5 tsk salt
1 msk rapsolja
0,5 dl bladpersilja (strimlad)
1 dl vitt vin (torrt)
1 st gul lök
1 liter grönsaksbuljong (tärning + vatten)
Osttopping:
0,5 tsk salt
Osttopping:
0,5 tsk salt
0,5 krm cayennepeppar
2 dl lätt crème fraîche
1 dl riven parmesanost
Gör så här:
1. Skala och skär potatisen i breda skivor. Ansa och strimla fänkålen. Skala och finhacka lök och vitlök.
2. Fräs potatis, fänkål, lök, vitlök och saffran i oljan i en gryta. Häll på vatten och vin och låt koka under lock ca 15 min.
3. Smaka av med salt och peppar. Skär tomaterna i små tärningar och rör i grytan tillsammans med persiljan.
4. Rör samman oströran. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan toppad med oströran tillsammans med varmt, hemlagat bröd.
Gör så här:
1. Skala och skär potatisen i breda skivor. Ansa och strimla fänkålen. Skala och finhacka lök och vitlök.
2. Fräs potatis, fänkål, lök, vitlök och saffran i oljan i en gryta. Häll på vatten och vin och låt koka under lock ca 15 min.
3. Smaka av med salt och peppar. Skär tomaterna i små tärningar och rör i grytan tillsammans med persiljan.
4. Rör samman oströran. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan toppad med oströran tillsammans med varmt, hemlagat bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar