Ett recept från en Allt om mat tidning, såg så gott ut på bilden så kände bara att jag ville testa! Köttbullarna blev väldigt kompakta men i övrigt var det gott!
4 portioner
400 g lammfärs
3 krm salvia
3 krm basilika
1 1/2 tsk salt
3 krm svartpeppar
1 liter köttbuljong
Sås:
2 msk smör
3 tsk curry
3 msk vetemjöl
6 dl av buljongen
1 dl creme fraiche
1 dl finhackad persilja
1 strimlad röd paprika
Tillbehör:
Kokt ris, broccoli
Koka upp buljongen. Blanda färs, salvia, basilika, salt och peppar. Forma bullar och koka dem i buljongen ca 10 minuter. Fräs smöret och curry, rör ner mjölet och späd med buljong. Vispa ner creme fraiche och persilja. Lägg i lammbullarna och den strimlade paprikan och låt allt koka i såsen några minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar