Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

tisdag 30 november 2021

Kyckling med gult ris

Ett recept från en Allt om mat tidning. Lätt att göra och gott!



4 portioner

2 vitlöksklyftor 

900 g kycklinglår med skinn

Saften av 1 citron

1 1/2 tsk salt

2 krm nymald vitpeppar

2 gula lökar

1 grön paprika

1/2 dl olivolja

1 kuvert saffran (0,5 g)

2 lagerblad

1 hönsbuljongtärning

6 dl vatten

1 dl torrt vitt vin

3 dl långkornigt ris

Hacka vitlöken. Lägg kycklinglåren i en skål och vänd ihop med vitlök och pressad citron. Krydda med salt och peppar. Täck med plastfolie och ställ i kylskåpet 2-3 timmar. Skala och hacka löken,  strimla paprikan. Klappa kycklinglåren torra, hetta upp oljan i en stor gryta och bryn dem runt om. Lägg i lök och paprika och stek under omrörning några minuter tills löken mjuknat. Häll i citronsaft och vitlök från marinaden, rör i saffran och lagerbladet. Lägg i buljongtärning, häll på vatten och vitt vin. Koka upp. Koka 5 minuter, rör i riset och låt koka under lock tills riset är kokt och kycklinglåren färdiga. Servera direkt ur grytan. 

1 kommentar:

  1. Låter gott! Men stort leende när jag läste autokorrektet lönenivå som tydligen ska hackas��//Anneli S

    SvaraRadera