Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

söndag 18 oktober 2015

Fisksoppa från Menton

Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. Testade denna fisksoppan i fredags när jag hade besök av en gammal vän och hennes familj. Tyvärr va soppan inte någon höjdare...men den gick ju att äta. 


400 g färsk gösfilé eller 1 pkt fryst torsk eller sej (300-400 g)
4-5 medelstora råa potatisar
2 gula hackade lökar
1 liten fänkål eller 1 tsk fänkålsfrön
Ca 2 msk smör eller olja
1 burk tomater (400 g)
1,2 liter vatten
2 tärningar fiskbuljong
1/2-1 tsk salt
Vitpeppar
Ca 1/2 tsk torkad timjan
1 stor vitlöksklyfta 
Saft av 1/2 apelsin
Persilja

Skölj och skär den färska fänkålen i bitar. Skala och skär potatisen i små tärningar. Fräs lök, fänkål (eller fänkålsfrön) och potatis i lite fett i en gryta. Slå i burktomaterna med spad och allt. Häll också i vatten och lägg i timjan, salt och buljong. Koka under lock i ca 20 minuter. 
Skär fisken i bitar och lägg i soppan och sjud över svag värme i 5-10 minuter. Med färsk fisk ca 3-5 minuter. Smaka av soppan med pressad vitlök, apelsinsaft, salt och peppar. Servera gärna med persiljehack över och bröd till. 
Jag tog även aioli till. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar