1 kg gulbetor
1 msk olivolja
Salt och peppar
2 st rödlökar
1 st zucchini
600 g färsk salsiccia
1 tsk smör
1 dl hel skållad mandel
Sås:
2 dl kvarg 0,1 %
1 1/2 msk senap
1/2 msk honung
65 g babyspenat
Sätt ugnen på 225 grader och sätt in en ugnsplåt. Skala och skär gulbetorna i tunna klyftor. Blanda den med hälften av olivoljan och krydda med salt och peppar. Häll ut betorna på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen först i 15 minuter. Skala och skär löken i klyftor och skär zucchinin i bitar. Blanda med resten av olivoljan och salta och peppra. Snitta korven och bryn den i smöret i en stekpanna. Ta ut plåten och lägg på korv, lök, zucchini och mandeln, sätt in i ugnen ytterligare ca 15 minuter.
Sås:
Blanda kvarg med senap och honung, smaka av med salt och peppar.
Vänd ner spenaten i de rostade grönsakerna och servera med korven och såsen.