Ett recept jag fick från jobbet! Väldigt annorlunda och gott! Kul! Detta ska jag se till att bjuda på någongång jag har middagsgäster!
2 dl jasminris
70 g katrinplommon
1 st vitlöksklyfta
1 msk färsk ingefära
1 1/2 msk socker
1 msk soja
1/2 tsk sambal oelek
1 dl vatten
1/2 tsk paprika pulver
1/2 tsk socker
1/2 tsk malen ingefära
(1/2 tsk malen koriander)
1 1/2 krm salt
300 g laxfilé
1/2 förp. Salladslök
1 st mango i bitar
1 st lime
Olivolja
Kryddblandning: blanda paprikapulver, socker, malen ingefära, salt ( och koriander) i en skål.
Skär laxen i portionsbitar. Krydda filéerna med kryddblandningen och bryn runtom i lite olivolja i en stekpanna. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen 10-13 min.
Strimla salladslöken. Lägg i en skål och blanda med mango, finrivet skal och 1 tsk pressad saft från 1 lime. Klyfta resten av den använda limen och servera till lax med plommon- och ingefärssås, ris och mangosalsa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar