4 port pasta
1/2 purjolök
125 g champinjoner
1/2 burk (á 200g) soltorkade tomater
1 msk olja
Ca 500 g strimlad ryggbiff
Salt och peppar
3 dl vispgrädde
1/2 g saffran
1 krm cayennepeppar
1 tsk vitvinsvinäger
65 g rucola
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Ansa och skiva purjolöken och champinjonerna tunt. Strimla tomaterna. Stek purjolöken i hälften av oljan i en stekpanna. Ta upp den på en tallrik. Stek biffen i resten av oljan. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen på plattan. Rör ner grädde, saffran, cayennepeppar och vinäger i pannan. Låt puttra i ca 5 minuter. Vänd ner purjolök, svamp och tomaterna i pannan. Blanda biffen med nykokt pasta och servera med rucola.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar