Ca 10 portioner
5 gula lökar, ca 700g
5 vitlöksklyftor
750 g morötter
½ dl olivolja
500 g röda linser
2 förp. krossade tomater á 500 g
3 msk paprikapulver
2-3 liter vatten
5 grönsaksbuljongstärningar
4 tsk tabasco
1 tsk nymald svartpeppar
1 msk salt
Tillbehör:
5 gula lökar, ca 700g
5 vitlöksklyftor
750 g morötter
½ dl olivolja
500 g röda linser
2 förp. krossade tomater á 500 g
3 msk paprikapulver
2-3 liter vatten
5 grönsaksbuljongstärningar
4 tsk tabasco
1 tsk nymald svartpeppar
1 msk salt
Tillbehör:
150 g fetaost, i tärningar
100 g champinjoner, skivade och stekta
100 g kycklinglårfilé, stekt i små bitar
4 tärnade paprikor i olika färger
4 finhackade gröna o röda spanska pepparfrukter
6 starka ölkorvar i mindre bitar
500 g majskorn
2 dl svarta oliver
4 dl matlagningsyoghurt eller creme fraiche
4 tärnade paprikor i olika färger
4 finhackade gröna o röda spanska pepparfrukter
6 starka ölkorvar i mindre bitar
500 g majskorn
2 dl svarta oliver
4 dl matlagningsyoghurt eller creme fraiche
Tortillachips
bröd
Skala lök, vitlök och morötter. Hacka löken och tärna morötterna. Hetta upp olja i en stor gryta, minst 6 liter. Fräs lök och morötter ett par minuter.
Tillsätt linser, krossade tomater, paprikapulver, 2 liter av vattnet, buljongtärningar, tabasco, svartpeppar och salt. Låt gryta sjuda ca 1 timme på svag värme. Rör om då och då och späd med mer vatten efterhand som soppan tjocknar. Späd till önskad konsistens.
Servera den varma soppan med sina tillbehör och gärna ett gott bröd till.
bröd
Skala lök, vitlök och morötter. Hacka löken och tärna morötterna. Hetta upp olja i en stor gryta, minst 6 liter. Fräs lök och morötter ett par minuter.
Tillsätt linser, krossade tomater, paprikapulver, 2 liter av vattnet, buljongtärningar, tabasco, svartpeppar och salt. Låt gryta sjuda ca 1 timme på svag värme. Rör om då och då och späd med mer vatten efterhand som soppan tjocknar. Späd till önskad konsistens.
Servera den varma soppan med sina tillbehör och gärna ett gott bröd till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar