Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta
tisdag 12 oktober 2021
Kycklinggryta med tomat och persiljeyoghurt
Ett recept från en Allt om mat tidning. Blev verkligen supergott! Rekommenderar detta starkt!
4 portioner
600 g kycklinglårfilé
3 dl basmatiris
1 gul lök
1/2 purjolök, det gröna
1/2 dl tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 tsk mald spiskummin
2 + 1 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater (400 g)
2 hönsbuljongtärningar
1 kruka bladpersilja
2 dl turkisk yoghurt
olivolja
salt,nymald svartpeppar
bröd
Putsa och skär kycklingen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Ansa och strimla putjolöken. Skala alla vitlöksklyftor. Kärna ur och tärna paprikan. Bryn kycklingen i stekpanna i 1 msk olja ca 4 min. Tillsätt lök och purjolök och låt fräsa med 2 min. Rör ner tomatpuré, parrikapulver, spiskummin, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Pressa i 2 vitlöksklyftor. Lägg över allt i en gryta. Koka ur stekpannan med 4 dl vatten och häll i grytan. Rör i paprikan och tillsätt krossade tomater och buljongtärningar. Låt småkoka under lock på medelvärme ca 20 min. Finhacka persilja och rör ihop hälften med yoghurten. Skala och pressa i 1 vitlöksklyfta och krydda med 2 krm salt. Strö resterande persilja över grytan. Servera med kokt ris, persiljeyoghurt och bröd.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar