Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

torsdag 18 januari 2018

Kalvrulader

Ett recept från boken Hela Sveriges husmanskost. Helt okej, men har aldrig riktigt varit förtjust i rulader... tycker att det lätt blir lite torrt.


4 portioner

4 skivor kalv- eller fläskinnanlår
1 kruka persilja
1 citron
1 dl färskost (tex philadelphiaost)
2 krm kajennpeppar
1 dl vitt vin eller sherry
1 dl vatten
4 ansjovisfiléer (20 g)
2 dl matyoghurt (10 %)
1/2 dl finklippt gräslök
Smör till stekning
Flingsalt, salt, peppar

Hacka persiljan och finriv det yttersta citronskalet. Blanda med färskost, 1/2 tsk flingsalt och kajennpeppar. Banka ut köttet mellan plastfolie till tunna skivor. Krydda med 1/2 tsk salt och 1/2 krm peppar. Bred kryddröran på köttet. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn ruladerna i smör i en stekpanna. Häll över vin och vatten. Sänk värmen. Låt koka under lock 5-7 minuter. Ta upp ruladerna och håll dem varma. Koka ihop skyn några minuter. Mixa eller mosa ansjovisfiléerna. Blanda med yoghurt, gräslök och 1 krm svartpeppar. Servera med ansjovisdipp, kokt potatis och grönsaker. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar