Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

söndag 5 juli 2015

Hallonsoppa

Ett tips från min chef! Väldigt enkelt och gott att göra! Riktigt gott nu i värmen!


  • 300 g hallon 
  • 4 dl rödvin (t ex Zinfandel eller annat fruktigt vin)
  • 3 dl vatten 
  • 2 dl socker 
  • 1 kanelstång 
  • 3 msk maizena majsstärkelse 
  • ev mangosorbet eller vaniljglass till servering
    1. Koka upp hallon, vin, vatten, socker och kanelstång. Småkoka under lock 15 minuter.
    2. Passera soppan genom en fin sil i en skål. Släng kärnorna och kanelstången. Det är inte ett måste att passera soppan.
    3. Rör ut maizenan i lite vatten. Vispa ner det i soppan. Koka upp och sjud i några minuter. Låt svalna.
    4. Förvara kallt och servera gärna med en kula mangosorbet eller vaniljglass. Späd med lite vatten om den känns för tjock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar