Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

onsdag 13 augusti 2014

Köttfärspaj

Min sambo sa att han var sugen på köttfärspaj.. Då blev det denna. Supergod!! Fast och fin! Testa! 




Pajskal:
125 gram kallt smör
2,5 dl vetemjöl
ca 2 msk kallt vatten

Fyllning:
400 gram nötfärs
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
smör att steka i
3 msk tomatpuré
1 dl kallt vatten
1-2 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1 tsk oregano

Äggstanning:
3 st ägg
1 dl vispgrädde eller mellangrädde
1 dl riven lagrad ost

1. Pajdeg: Blanda samman degen i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform och uppför kanterna. Nagga och ställ i kylen ca 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 200 grader. Fyllning: Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs lök och köttfärs i smör i en stekpanna tills färsen är smulig. Rör i tomatpurë, vatten, sambal oelek, salt och oregano. Låt det fräsa några minuter.
3. Äggstanning: Vispa ägg och grädde
4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Lägg i färsröran och häll över äggsmeten/stanningen. Strö över osten. Grädda pajen mitt i ugnen 20-35 minuter.

Divine Magazine augusti

Du har väl inte missat att kolla in mitt matreportage om förrätter i Divine Magazine? Klicka på länken! 

http://np.netpublicator.com/netpublication/n22947861

Ärtpannacotta med mangopuré

Snacka om udda recept!! Men jag kan säga att jag blev positivt överraskad! Testa gärna!

1,5 dl gelatinblad
0,5 st vaniljstång
0,5 dl socker
2 dl vispgrädde
0,75 dl mjölk 3%
100 gram Gröna Ärter, (tinade)
2 st mangos


Blötlägg gelatinbladen. Mixa ärter till en slät puré. Koka vaniljstång, socker, mjölk och grädde. Tillsätt ärtpurén och koka snabbt upp igen. Stäng av värmen och tillsätt gelatinbladen under omrörning. Häll upp i glas eller formar och låt stelna i cirka 2 timmar. Mixa mango till en puré. Servera ärtpannacottan med ett lock av mangopuré och dekorera med färska bär.

Smakrik stekt laxfilé med en krämig äppelsallad och potatis


Väldigt gott recept! Testa gärna!



600 gram laxfilé
0,5 tsk salt
1 tsk kumminfrön
1 tsk chiliflakes
2 msk olivolja
2 tsk honung

Tillbehör:
800 gram potatis
salt
olivolja

Sallad:
250 gram vitkål
0,5 st gurka
1 st äpple
0,5 ask salladsmix, färdigskuren
1 dl crème fraiche
2 tsk vit balsamvinäger
salt och svartpeppar

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Tillbehör: Skölj och skär potatisen i ½ cm tjocka skivor. Lägg skivorna på ett bakplåtspapper på en plåt och blanda runt med olivolja. Salta efter smak och sätt in i ugnen ca 20- 25 min. Vänd runt potatisen efter halva tiden.

3. Sallad: Skölj alla salladsingredienser och skala äpplet. Grovriv vitkålen och äpplet. Dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked. Skär gurkan i skivor. Blanda ihop allting i en skål och tillsätt balsamvinäger, creme fraiche och smaka av med en nypa salt och peppar.

4. Lax: Blanda ihop salt, kumminfrön, chiliflakes, olja och honung. Skär laxen portionsbitar och gnid in laxbitarna med. Hetta upp en stekpanna med olja och stek laxen på medelvärme några minuter på båda sidor. Sänk värmen ordentligt och låt de bli klara i pannan.

Servera laxen med rostad potatis och äppelkrämig sallad.

tisdag 5 augusti 2014

Bertil-sås

Ett recept jag fick av min kollega för ett tag sedan, nu blev det äntligen av att jag testade det! Och jag måste säga att den var väldigt lätt att göra och väldigt god! 


Gjorde halva receptet eftersom det var bara jag och min kille som skulle äta, och ändå blev det över! Så det blir mycket sås!

Dessutom blev det dubbelt så mycket lök, ville inte ha en halv lök liggandes så hela åkte i, fast jag tog hälften av resten. Men det blev inte för mycket lök smak.


Se nu till att våga strunta i bean och testa denna nästa gång du ska grilla. Du kommer inte bli besviken! 



4 port

 

1 flaska Heinz chilisås

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

saften från 1/2 citron

1 tsk curry

Smör, salt, peppar

 

Finhacka lök och vitlök. Fräs det i smör utan att det tar färg. Rör ned curryn och blanda noga innan du häller på chilisås och citronsaft. Låt såsen koka ihop i 10 minuter eller tills löken är mjuk och såsen blivit blank och tjocknat. Servera såsen kall eller varm.

Johannas yakinikusallad

Spanade in kollegans matlåda för några dagar sen.. Det såg så gott ut så jag va bara tvungen att be om receptet! Glömde köpa majs och grädde, men det gick bra ändå. Valde att även att lägga till rostad lök! Supergott blev det!! 
1 grovt riven morot
1 liten burk majs
1 finhackad rödlök
1 hackad tomat
Ca 3 dl kokt pasta
Ca 2 dl Yskinikusås
Ca 300 g lövbiff
1/2 hackad purjolök
Ca 1 dl rostad lök

1 kruka gräslök, finhackad
1 msk dijonsenap
2,5 dl creme fraiche
(1,5 dl grädde)