Ett recept från Linas matkasse, gott!
4 portioner
Tillbehör:
360 g tagliatelle
1 broccoli
1/3 frp bladpersilja
Ruccolasallad:
1 rödlök
3 tomater
1 frp ruccola
Salt svartpeppar
Carbonarasås:
2 frp bacon
1 dl syrad grädde
Olivolja
2 klyftor vitlök
1/2 msk vetemjöl
2 dl vatten
2 st ägg
Salt
Svartpeppar
Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Skär broccoli i små buketter och låt koka med pastan ca 2 min mot slutet.
Ruccolasallad: Skiva rödlök tunt. Dela tomater i mindre bitar och lägg upp på ett fat tillsammans med ruccola. Blanda väl och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Carbonarasås: Skär bacon i strimlor. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och fräs bacon och pressad vitlök ca 2 min, tills baconet fått fin färg.
Pudra vetemjöl över pannan och rör ner syrad grädde och vatten. Sjud ca 4 min. Dela äggen i vitor och gulor, se tips. Blanda ner äggulor i såsen precis före servering. Smaka av med lite salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Grovhacka bladpersilja och strö över pannan. Blanda ner nykokt tagliatelle och broccoli i Carbonarasåsen och servera med ruccolasallad.