Sidor

fredag 19 februari 2021

Biff à la Lindström med fetatzatziki

Ett recept från boken Husmanskost av Kristina Eriksson och Åsa Dahlgren. Väldigt gott! Men med facit i hand skulle jag skippa dillen i tzatzikin, passade inte alls.



4 portioner 

2 kokta potatisar

3/4 dl finhackade inlagda rödbetor 

3/4 dl finhackad inlagd smörgåsgurka

2 msk finriven gul lök

400 g blandfärs 

1 litet ägg

1 tsk salt

Några varv med pepparkvarnen 

Smör eller rapsolja att steka i

Klyftpotatis:

1 kg mjölig potatis

Smör eller rapsolja att klicka eller ringla över

Salt

Fetatzatziki:

1/2 grön gurka

Salt

2 dl turkisk yoghurt

50 g fetaost 

2 msk finhackad dill

Salt och peppar

1 msk olivolja

Servering:

En sallad

Riv potatisen grovt på ett rivjärn. Blanda potatis, rödbetor, smörgåsgurka, lök, blandfärs, ägg, salt och peppar i en bunke. Forma små biffar av smeten. Stek biffarna i smör eller rapsolja i en stekpanna, några åt gången. 

Tvätta och dela potatisen i klyftor. Lägg potatisen i en smord långpanna och klicka på smör eller ringla rapsolja över. Salta. Stek i mitten av ugnen i 225 grader i cirka 40 minuter. 

Riv gurkan grovt på ett rivjärn. Lägg den på en tallrik och strö på lite salt. Låt dra i 5 minuter. Krama gurkan så att det mesta av vätskan försvinner. Blanda gurka, turkisk yoghurt, smulad fetaost, dill, salt, peppar och olivolja i en skål.

Servera biffarna med klyftpotatis, fetatzatziki och en sallad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar