Sidor

måndag 8 februari 2021

Norska karbonader med lök

För ett tag sedan så pratade de om rätten karbonader på programmet På spåret på SVT. Då tänkte jag direkt, det måste jag prova göra! Så ikväll blev det av! Trodde det skulle smaka som klassisk pannbiff, men eftersom det Ingemar ströbröd, ägg och mjölk i så blir det en helt annan smak. Trodde det skulle kännas torrt utan sås, men det var faktiskt gott bara som det var!



4 portioner

500 g nötfärs

1/2 msk potatismjöl

3/4 tsk salt

1/2 tsk nymalen Svartpeppar

1/2 dl vatten

2 gula lökar

Smör att steka i

Till servering:

Kokt potatis

Blanda köttfärs, salt, peppar, potatismjöl och vatten. Blanda inte för länge, då blir det segt. Forma en korv som du delar i 8 bitar. Skåra sedan ett rutmönster i varje biff med en kniv. Stek i smör ca 2 minuter på varje sida i medelvärme. Skala och skiva löken och stek den i smör tills den blir gyllenbrun och karamelliserad. Salta. Servera med kokt potatis. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar